top of page

JTC Signature juice

Oh boy, deze Signature Juice heeft veel ingrediënten, maar vooral ook veel voordelen voor je gezondheid! Het bevat zoveel mogelijk uitstekende vitaminen en mineralen en is nog steeds geschikt om te drinken – hier komt het!


 • Komkommer: een goede basis voor eender welk sap omdat het een grote hoeveelheid water bevat, wat helpt bij de dagelijkse water opname. Daarnaast dragen komkommers bij aan een goede stoelgang en gaan ze constipatie tegen – do I need to say more?

 • Selderij: Groene of witte selder, beide zijn goed om toe te voegen. Selder bevat zoveel gezonde voedingsstoffen die vrij radicalen neutraliseren zodat je een gezond, gebalanceerd en energiek lichaam kan behouden.

 • Wortelen bevatten lycopeen, een krachtige antioxidant die vele gezondheidsvoordelen biedt. Het belangrijkste voordeel is dat lycopeen kanker bestrijdend werkt. Het juicen van wortel levert redelijk wat pulp op – zie op de Instagram pagina hoe je dit kan gebruiken om een heerlijk gezond broodje te maken!

 • Limoenen en citroenen zijn citrusvruchten die niet mogen ontbreken. Niet alleen vanwege hun gezondheidsvoordeel, ze maken het sap ook wat pittiger. Hun hoog vitamine C gehalte versterkt je immuunsysteem en verwijdert gifstoffen uit je lichaam. Bovendien is het bekend dat limoen en citroen de stressreacties in ons lichaam verminderen en daardoor onze weerstand tegen hoge stressniveau’s vergroten. Oh ja, vergeet niet eerst de schil eraf te halen – deze heeft een scherpe en zure smaak.

 • Gember: De effecten van gember staan bekend al verbluffend voor vele gezondheidsvoordelen. Het zou kunnen dienen als antibioticum vanwege het vermogen om bacterie stammen te kunnen bestrijden. Gember heeft ook een ontstekingsremmende functie waardoor het kan helpen bij vele behandelingen, van gewone verkoudheid tot zelfs kanker. Voeg daarom altijd een blokje gember toe aan je juices!​​

 • Spinazie is een echt super food. Het is één van de beste bronnen van chlorofyl, waarvan bekend is dat het kankerverwekkende effecten blokkeert en daarom kan bijdragen bij het voorkomen van de groei van kanker.

 • Rode bietjes hebben een aardse smaak en zorgen daardoor voor een leuke afwisseling in je sap. Bietjes worden geassocieerd met vele gezondheidsvoordelen en zitten boordevol essentiële vitaminen en mineralen.

 • Ananas geeft een heerlijke smaak aan je sap. Pas op, gebruik niet te veel – ananas bevat best wat suiker.

 • Zoete aardappel zit boordevol antioxidanten. Deze ondersteunen ons immuunsysteem door vrije radicalen in ons lichaam te bestrijden. De aanwezige bètacaroteen zorgt voor het oranje kleurtje en is een voorloper van vitamine A.

 • Tomaat: de helende kracht van tomaten is bekend en het biedt voordelen voor een reeks lichaamssystemen. Ze zijn het meest bekend om hun aanwezigheid van lycopeen, een van de beste kanker bestrijdende stoffen die er zijn. Lycopeen bestrijdt vrije radicalen nog sterker in vergelijking met bètacaroteen.

Deze antioxidant kan ook onze huid beschermen tegen huidveroudering ten gevolge van zonlicht.


Tomaten worden vaak omschreven als een laxerende vrucht vanwege de hoge aanwezigheid van water en vezels. Dit is handig om constipatie te voorkomen.


Grappig weetje - ze zijn geen familie van de gewone aardappelen. In vergelijking met de gewone aardappel bevat de zoete aardappel veel meer vitamine A en vitamine C.

De paarse zoete aardappel bevat het hoogst aantal antioxidanten.


Zoete aardappel bevat en grote dosis magnesium, een essentieel mineraal voor het goed functioneren van je lichaam.


De oplosbare vezel pectine verhoogt het gevoel van verzadiging.

Deze groenten en fruit bieden een standaard basis voor de Juice to Cure Signature Juice. Varieer met smaken en voedingsstoffen door volgende ingrediënten toe te voegen:

 • Boerenkool is de koning van de koolfamilie, ook wel bekend als een super food.

 • Pompelmoes telt niet echt mee als fruit vanwege de lage glycemische index.

 • Appel: An apple a day keeps the doctor away! Voeg af en toe een appel toe aan je sap. Het is een echte lichaamsreiniger, ondersteunt ons immuunsysteem en kan het risico op het ontwikkelen van kanker verminderen.

Overgebleven groenten in je koelkast kunnen aan je sap worden toegevoegd. Hou er rekening mee dat ze nog niet verwerkt zijn geweest en rauw moeten zijn! Bloemkool, broccoli, paprika, spruitjes, tomaten, kool, … alle groenten zijn mogelijk! Als er nog wat over is van je voorraad, voeg ze dan gewoon toe aan je sap. Ze bieden allemaal voordelen voor onze gezondheid!​

Als je all the way wilt gaan, voeg dan je vers gemaakt sap toe aan je blender en voeg avocado toe. Het is onmogelijk avocado te persen – doe daarom volgende stappen:

♥ Snij halverwege de schil de twee helften los van elkaar

♥ Verwijder de pit​

♥ Haal het vruchtvlees uit de twee helften

♥ Voeg dit toe aan je sap in de blender

Dit geeft een romig en dik sap, dat door de essentiële vetten een verzadigd gevoel geeft. Beperk de toevoeging van fruit aan je sap. Je kan fruit beter eten in plaats van juicen, tenzij je een restje hebt om aan je sap toe te voegen.


Heb je graag een kant en klare box om 14 flesjes sap te juicen? Check dan onze JTC Boxen pagina! Hier kan je de JTC Signature box bestellen die netjes voor jouw deur wordt afgeleverd :-)

De flesjes kan je bestellen op de webshop en zijn herbruikbaar.298 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page